Myrkytöntä ja ekologista Accoyaa voisi kuvata “uudeksi puulajiksi” jonka poikkeuksellinen kestävyys tekee siitä ihanteellisen ulkokäyttöön esim. terassilaudoiksi, ikkunoiksi, ulkoverhoiluun sekä myös ulko-oviin. Accoya on 100 % täysin myrkytöntä ja ylittää mittapysyvyydellään ja lujuudellaan parhaatkin trooppiset puulajit. Myrkyttomäksi Accoyan tekee yksinkertaistettuna se, että se on käsitelty etikalla. Voit lukea tämän kappaleen lopusta tarkemmin asetyloinnista.

Accoyalla on sekä FSC että PEFC -ympäristömerkit. Korkealaatuinen puuraaka-aine on peräisin hyvin hoidetuista ja kestävän kehityksen mukaisesti kasvatetuista metsistä.
Yli 75 vuoden tutkimus- ja kehitystyön sekä erinomaisen puunjalostustekniikan –(asetyloinnin) tuloksena on saavutettu Accoya® -puutuotteet, jotka ovat osoittautuneet käytännössä poikkeuksellisen kestäviksi. Niitä on testattu pitkiä aikoja erilaisissa maatumisolosuhteissa – maanpinnan yläpuolella, maan sisässä ja jopa vedessä.

Accoyalle voidaan antaa ainutlaatuinen, jopa 50 vuoden kestävyystakuu!

Accoya on tasalaatuisuutensa ja lujuutensa vuoksi rakentajien, arkkitehtien ja kiinteistönomistajien arvostama. Sitä on käytetty moniin eri tarkoituksiin – myös maantiesiltoihin. Accoya on täysin läpikäsiteltyä puuta.

Ison Britannian RRHS eli Royal Horticulture Society on valinnut Accoyan vuoden 2015 trendikkäimmäksi tuotteeksi.
Voit lukea lisää: http://press.rhs.org.uk/RHS/files/23/2330605d-0a68-4f4c-aa98-bd07853f25ba.pdf

PS: Accoya esiteltiin Maikkarin HuomentaSuomi ohjelmassa 26.3.

Lisää tietoa Accoya® -tuotteista  osoitteesta www.accoya.fi  tai
klikkaa tämän sivun ylälaidasta Accoya sivun alta otsake Accoyan sivut

Lyhyt esitelmä videona miten Accoya toimii, löytyy Accoyan Academy sivulta osoitteesta: http://www.accoya-academy.com/

Asetylointi tarkoittaa puun käsittelyä etikka adhydridilla (Anhydrous=vedetön) ilman mitään katalysoivaa ainetta. Modifoinnin aikana tapahtuu reaktoiota puun soluseinän hydroksyyli, eli Oh-ryhmissä ja soluseinä turpoaa jonkin verran. Herroksyyliryhmiä muuttuu asetyyliryhmiksi, jolloin sivutuotteena syntyy etikkahappoa. Käsittely vaikuttaa ensisijaisesti mittapysyvyyteen ja biologiseen vastustuskykyyn eli lahonsietokykyyn. Modifoitu puu on täysin  myrkytöntä.  (The Proceedings of the Third Conference on Wood Modification 2007, 71)